Ik heb de smaak te pakken kennelijk, mijn nieuwe achtergronden lenen zich echt perfect voor dit werk. Toch ben ik nog lang niet tevreden, over een deel wel maar vaak ook niet, dan is het geheel toch weer te druk naar mijn zin. De mooiste van deze serie is wat mij betreft de eenvoudigste, die van de Chinese kool, niet apart gehaald voor dit doel maar al in huis voor de cavia’s! Ik had Hans gevraagd om druiven en een paar citroenen mee te nemen als hij boodschappen ging doen, nou hij vond nog meer leuks! Eigenlijk teveel want hierdoor kwam er soms weer teveel in mijn stillevens terecht.
Maar ik ben in het weekend lekker aan het stoeien geweest met alle producten, ze moeten zo vers mogelijk zijn. Ik heb dus mijn duo achtergrond gebruikt, de lichte en de donkere kant. En ook met diverse filmsimulaties aan het stoeien geweest, van de Fuji simulaties zijn een aantal perfect voor wat ik wilde. Het is echt leuk om hiermee te experimenteren, je krijgt er totaal verschillende foto’s door, zie bijvoorbeeld in de serie hieronder de foto’s van de aardappelen. Ik wil hier zeker nog wat verder mee, zeker er nu er met Pasen in aantocht weer van die mooie producten in de winkels liggen. Ik wil o.a. nog iets met allerlei kaasjes, brood en wie weet nog wat meer. Maar het meeste zie ik uit naar wat zachter weer dat ik weer lekker naar buiten kan om te fotograferen, kan nu ook hoor maar vooral als het vochtig en koud is krijg ik last van mijn handen en dat is gewoon niet prettig. Tja hoort kennelijk bij het ouder worden en ach er zijn zoveel veel ergere dingen!
Hieronder een serie met de wat mij betreft leukste foto’s alhoewel ik zelf niet over allemaal even enthousiast ben maar wat meer zelfkritiek is ook goed en nodig. Klik op de grote foto om deze nog groter te bekijken, zo kun je ook door de serie bladeren.
goed bezig met je stillevens, leuk om dingen uit te proberen. Ook leuk om te zien dat jij heel anders belicht dan dat ik het doe. Voor mij is de radijsjesfoto de leukste.
Hi Joke,
Lekker bezig zeg, letterlijk en figuurlijk
De Chinese kool is inderdaad heel mooi gelukt, maar ik vind de aardappels toch ook wel heel erg geslaagd.
Ik krijg er trek van
Groetjes, Karina